Resepi Ramadhan : Gluten-Free Lemon Bread


Assalamualaikum semua! Yura kembali lagi setelah sekian lama berhempas-pulas (lah sangat) dengan belajar. Tak sempat nak update post. Insya-Allah, Yura akan update posting-posting baru dalam slider. Mesti bosan tengok gambar yang sama kan haha. I feel you.

Jadi hari ini Yura nak share kan satu resepi yang Yura buat pada 1 Ramadhan. MasyaAllah, ini lah kali pertama Yura baking tanpa rasa penat. Sebab apa? Sebab ianya mudah sangat! Tak perlu nak leceh-leceh nak sental itu ini. Apa rahsianya?

Beli Produk Korean Beauty boleh jimat untuk barang hantaran kahwin!


Assalamualaikum semua. Apa khabar? Hari ni Yura nak cerita pasal kahwin! Lagi-lagi cuti sekolah yang dah nak dekat ni pasti banyak jemputan majlis perkahwinan. Siapa tak suka kahwin. Tapi ada satu perkara yang buat kita serabut iaitu nak beli barang hantaran. Nak beli, nak pilih lagi. Perlu ada masa yang lama. Itu belum lagi cerita mengenai duit minyak. Nak cari kedai yang sesuai dengan citarasa lagi. Sabar sahaja encik suami kita melayan karenah bakal isteri.

ToolTips : Cara Log Out Account Email Dalam Device Lain


Hai assalamualaikum. Hari ni Yura nak bagi tooltips baru untuk korang since situasi seperti ini pernah terjadi pada sahabat Yura. Situasi seperti apa tu?

Situasi di mana kita pernah log in account di dalam device lain seperti di computer lab, library atau cyber cafe dan kita terrrrlupa untuk sign out. Lebih parah lagi jika anda terlupa untuk untick "remember me".

Salam 2017 daripada NAKAHIME


Assalamualaikum readers! Salam 2017. Yura nak mintak maaf sebab dah lama sangat rasanya tak update blog, disebabkan perlu beri komitmen yang cukup tinggi semester ini. Credit hour semester ni agak banyak tak seperti semester sebelumnya.