Eyeliner Secret Tips Every Women Need To Know



Assalamualaikum semua. Apa khabar? Entri kali ni Yura nak reveal kan the secret tips of eyeliner. Apa itu eyeliner? Penting sangat ke eyeliner ni?

The  Eyeliner

Seperti yang kita tahu "eyes" atau mata are the important part a woman focuses on when they are doing their makeup. The reason is because it is the first thing a person sees when making a conversation with you. Lain lah jika kita bercakap melalui telefon kan. yknow~



Eyeliner dan mascara merupakan dua benda yang memang tak boleh dipisahkan. Eyeliner dan mascara adalah dua barang make up basic any women should own.

However,majoriti wanita sekarang ada sedikit problem bila pakai eyeliner ni. Problem apa ye? Problem ni selalunya bila melibatkan wanita yang cuba untuk pakai dan tanpa di sedari mereka creating a panda eye look. Hihi. Ianya memang comel bagi panda,tapi bukan untuk wanita ye. Bahaya pulak nanti degelar " Panda Eyes Women".

Di sini Yura sediakan beberapa tips setiap kali buat eye makeup. There are a few easy tips that women should practice every time doing their eye makeup. Ianya perkongsian percuma tak perlu bayar ok. Kata orang sharing is caring. 


Tips For Eye Makeup



  • Pertama sekali sebelum cerita pasal benda lain,yang paling penting ialah jenama atau pun brand. Ianya selamat untuk kita katakan , higher end brand offers better quality berbanding yang less expensive eyeliner brands. Kata orang ,there is nothing wrong to splurge on quality make up for you to appear stunning. Wuu~
                                                                                                                                                                       
  • Next step ialah elakkan pakai eyeliner sampai mata jadi macam panda. Rahsianya ialah korang perlu apply some concealer dekat bawah mata tu. Sebab apa? Sebab concealer membantu eyeliner tu daripada jadi comot dibahagian bawah mata. Concealer akan creates a barrier so eyeliner tu takkan comot dan kekal dalam keadaan rapi so tak delah jadi macam mata panda.
  • Tips seterusnya, untuk mendapatkan eyeliner yang lebih mantap kata orang, make sure the eyeliner is waterproof as well is also a smart move to take.  Hihi, nanti kalau korang menangis sebab tonton movie sedih eyeliner akan sentiasa nampak elok je.
  • Last sekali, yang Yura boleh katakan agak penting juga ialah elakkan eyeliner jadi comot dengan cara buat line dengan menggunakan warna yang sama dengan eye shadow kita. Use a very thin brush and apply the same colour of eye shadow over the eyeliner. 

Okay! Selepas ikut tips yang Yura dah bagi ni, you will definitely feel the difference of its long lasting effect.



You can't buy happiness , but you can buy make up, which is kind of the same thing~


1 comment

Awak mehla komen? satu komen pun jadilah :')